När Du vill bli av med Din Tandvårdsrädsla

Psykoterapi

Specialistkliniken för Narkos och behandling av Tandvårdsrädsla samarbetar legitimerade tandläkare, psykolog/psykoterapeut för att tillsammans med Dig arbeta bort Din tandvårdsrädsla.

Max 1.100:-

Behandlingen kan i många fall finansieras av Landstinget, vilket innebär att samma ekonomiska regler gäller som i den öppna hälso- och sjukvården (Du betalar maximalt 1.100:-/år i patientavgifter).  Terapeuten och tandläkaren skickar efter ert första möte in en ansökan till Landstinget som möjliggör att fortsatt behandling av tandvårdsrädslan bekostas av Landstinget.

Minska Din rädsla

Behandlingen består av sex till åtta besök hos terapeuten och några besök hos tandläkaren. Behandlingen syftar till att minska Din rädsla och att ge Dig en nystart för tandvård med nya positiva upplevelser från lyckade tandbehandlingar. Tandvården inleds på ett mycket varsamt vis där Du är med och styr takten. Efter behandlingen av rädslan kan Du i de allra flesta fall klara tandvården utan extra hjälpmedel. Du väljer då själv om Du sedan vill fortsätta hos någon tandläkare som Du känner eller som vi kan rekommendera till Dig, alternativt att Du färdigbehandlas hos oss.

Villkor

Vid behandling av rädslan är det viktigt att Du redan när Du inleder behandlingen är inställd på och har möjlighet att komma till oss ofta, alltså på många besök i en tät följd. Om behandlingen inte görs tillräckligt regelbundet äventyras resultatet. Förutsättningen för att Landstinget skall finansiera behandlingen är att Du p.g.a. Din tandvårdsrädsla inte besökt tandläkare annat än vid akuta tillfällen de senaste åren och därför fått ett stort uppdämt tandvårdsbehov, eller att Du tidigare fått din tandvård utförd under narkos.

Läs om hur Claes Gustavsson blev av med sin tandvårdsrädsla (Aftonbladet 2005, pdf.fil).

Vill Du veta mer om hur vi kan hjälpa Dig med Din tandvårdsrädsla? Klicka HÄR så kontaktar vi dig för en pratstund.

Kontakta oss!