Artiklar som skrivits i pressen om Narkoskliniken

Privattandläkaren nr 2 2012

Narkosklinikens nischning fyller ett behov
På Narkoskliniken arbetar sex tandläkare som bedriver tandvård för tandvårdsrädda patienter med ett brett spektrum av metoder för att dessa ska kunna hantera sin rädsla och kunna genomgå tandbehandling.

Narkoskliniken är unik genom att man har tillgång till så många metoder att hjälpa patienterna med, och allt inom klinikens väggar. Narkos och lustgas, psykoterapi med KBT, EMDR och hypnos är några av dem. » Läs hela artikeln   (pdf 1.2 mb)

allas nr 7 2010

Ibland somnar jag i stolen
Först var hon skeptisk. Men genom att lära sig självhypnos fann Ann-Christine ett sätt att bemästra obehaget av tandläkarborret.

Här berättar hon hur hon gått igenom allt för att få bukt med sin skräck.
Grunden till fobin las i barndomen med den första lösa mjölktanden.
» Läs hela artikeln   (pdf 1.3 mb)

Året Runt Nr 51 2008

Jag vågade inte gå till Tandläkaren
Det började med ett dåligt tandläkarbesök när hon var liten och hon blev livrädd. Anne Henke hade ont i munnen och undvek att träffa folk. Först när hela munnen höll på att falla ihop sökta hon hjälp.

För henne var det nu bara narkos som gällde. Hon slog i telefonkatalogen och hittade Narkoskliniken. ”Det var underbart att slippa vara med, och narkos är ju ingenting nu för tiden!”. Men nu har hon till och med lagat hål utan bedövning!
Läs här hur detta var möjligt.
» Läs hela artikeln   (pdf 1.6 mb)

Stockholm City 27 oktober 2006

Så slapp Birgitta sin tandläkarfobi
Birgitta Westerman kommer fortfarande ihåg barndomens hårdhänta tandläkare. För tusentals människor är tandläkarbesöket något de undviker i det längsta. Men Birgitta har fått hjälp att komma över det värsta.

Tandläkare Sture Friedner på Narkoskliniken har hjälpt massor av patienter som lidit av tandläkarskräck. Läs om hur Birgitta under narkos fått hjälp att klara av sina besök.
» Läs hela artikeln   (pdf 48 kb)

Aftonbladet 8 maj 2005

Så klarar Du tandläkaren!
Var 20:e svensk tappar hellre tänderna än går till tandläkaren.
Tandläkarskräck är ett allvarligt folkhälsoproblem. Men det finns hjälp!

Paniken är borta. Efter 25 år vågar Claes Gustafson besöka tandläkaren igen. Skräcken försvann med hjälp av beteendeterapi och han vågar sätta sig i tandläkarstolen hos tandläkare Joakim Skott.
» Läs hela artikeln   (pdf 102 kb)

Kontakta oss!