Akupunkturbehandling

Har du ont i käken eller gnisslar du tänder? Vi kan hjälpa dig! Med akupunktur behandlar vi patienter med bettproblematik, spända käkar och som gnisslar tänder.

Akupunktur – en kinesisk läkekonst

Akupunktur är en mångtusenårig läkekonst från Kina. I litteraturen beskrivs att akupunktur behandlar energiflödet (Qi-flödet) i kroppen. Även blodflödet och flödet av lymfvätska påverkas.

Den västerländska forskningen har bland annat visat att akupunktur balanserar hormonsystemet, smärtlindrar och dämpar oro och abstinens.

Så här fungerar akupunktur

Genom att mycket försiktigt föra en tunn nål genom huden, på specifika punkter på kroppen, så sätts processer igång som hjälper kroppen till att uppnå balans och att läka.

Akupunkturbehandling upplevs sällan som smärtsam, men du känna en ökad värmekänsla och det kan pirra/spänna runt nålarna. Det kan även uppstå en lätt rodnad i området som behandlas.

I samband med behandlingen kan du uppleva en övergående spänning/smärta. Detta är ett gott tecken och visar att behandlingen har hjälpt.

Behandling av spända käkar, bettproblematik och gnissla tänder

För patienter som gnisslar tänder, har bettproblematik eller lider av ömma och spända käkar är akupunktur ett bra alternativ. Behandlingen hjälper käkens muskulatur att slappna av vilket minskar smärtor och spänningar. Akupunktur kan även lindra huvudvärk och ge bättre sömn.

Efter behandlingen kan du återgå till dina vanliga sysslor. Det kan vara bra att hålla lite lugnare tempo och dricka några extra glas med ljummet vatten under dagen.

Bäst resultat ges vid regelbundna behandlingar under en period. Fem till sex behandlingar brukar göra stor skillnad för ditt välbefinnande.

Varmt välkommen att boka en tid idag!

Helena Maass
Sjuksköterska/Barnmorska
Diplomerad Akupunktör