Helena Maass akupunktör

Akupunktör Helena Maas

Jag är legitimerad barnmorska och har jobbat med att möta och stötta människor i olika vårdsammanhang i över 30 år ,
Som nyutbildad Sjuksköterska på barnkliniken i Västerås med för tidigt födda och sjuka nyfödda barn.
Sedan som Barnmorska på barnmorskemottagningar , ungdomsmottagning och olika förlossningsavdelningar i Sverige och Norge.
Under ett antal år arbetade jag som hembarnmorska i Stockholm med omnejd.
Under det sista året har jag föreläst på barnmorskeprogrammet i Stockholm och Västerås om hemfödslar och födandet ur ett holisiskt perspektiv.
Jag åker regelbundet till Norge och jobbar där som Norsk Jordmor .

Under tre år mellan 2012-2015 utbildade jag mig till Diplomerad Akupunktör på Svenska Akupunkturakademin på Hälsans hus i Stockholm.
Jag avslutade min utbildning med en praktikperiod i Nanchang i Kina i Oktober 2015. Praktik på ett stort sjukhus varvades med föreläsningar på Universitetet för TKM (Traditionell kinesisk medicin).

Jag ser min skolmedicinska utbildning och långa yrkeserfarenhet som en bra grund att kombinera med TKM.
Att förstå sig på diagnoser, tidigare och pågående behandlingar/ medicinering hjälper mig att ge behandlingar med TKM.

Inom TKM ser man vikten av att kroppen och själen behöver vara i balans för att vi ska fungera och hålla oss friska.
Under livet utsätts vi för såväl yttre som inre påfrestningar , det resulterar hos många människor i spänningar och smärtor i kroppen.
Att spänna ryggen , nacken , dra upp axlarna och bita ihop käkarna är vanliga försvarsmekanismer när vi har för mycket omkring oss olika påfrestningar.

Om vi lyssnar in våra behov gör vi ofta instinktivt rätt saker för att hitta tillbaka till hälsan , men ibland behövs lite hjälp på traven.
Just spänningsproblematik i käkområdet har visat sig svara bra på Akupunkturbehandling hos många människor.

Sedan Januari 2019 ger jag dessa Akupunkturbehandlingar på Narkoskliniken , för patienter med just bettproblematik , spända ömma käkar och gnisslande av tänder.
Behandlingen hjälper käken att slappna av och minskar smärtor , ger en ökad avspänning allmänt vilket även kan lindra huvudvärk och ge en bättre sömn.