Invisalign – osynlig tandställning

Invisalign är en modern tandställning som är nästan helt osynlig. Med hjälp av en serie transparenta individuellt anpassade skenor flyttar sig dina tänder gradvis efter din tandläkares ordination. Du byter tandskena varje/varannan vecka, och du kan plocka ut och sätta in dina skenor precis när du vill.

Flera fördelar med Invisalign

Det finns flera fördelar med att använda Invisalign som tandreglering:

  • Bekväm och praktisk metod för att reglera tänderna
  • Inga metallfästen eller metalltrådar – dvs inga skavsår eller irritation
  • Transparenta skenor som är nästan helt osynliga
  • Enkla att ta av i samband med t.ex måltid och tandborstning
  • Ingen smärta

Passar Invisalign alla?

För att veta om Invisalign passar just dig gör din Invisalign-certifierade tandläkare en bedömning för just dina behov av tandreglering. Om din tandläkare bedömt att metoden passar dig görs ytterligare en utredning och du får en detaljerad behandlingsplan med hjälp av 3D-teknik. Svaret visar både hur slutresultatet kommer att se ut samt hur lång behandlingstiden är. Allt detta får du veta innan du påbörjar behandling med Invisalign.

Invisalign har hjälpt mer än fyra miljoner människor, utifrån olika behandlingsbehov, med väldigt lyckade och beständiga resultat.

Vad kostar Invisalign?

Generellt brukar kostnaden för Invisalign ligga på mellan 23.000 och 45.000 kronor. Men precis som med övriga behandlingar med tandreglering är kostnaden beroende av dina specifika behov och önskemål. När du träffar en av våra tandläkare kan du få en exakt kostnad.

Hur går behandling med Invisalign till?

  1. Du träffar en tandläkare som är certifierad för att utföra denna typ av tandreglering. Du får även veta hur mycket Invisalign kommer att kosta (ungefärlig prisuppgift).
  2. Utredning med hjälp av virtuell 3D-teknik för att bestämma exakt behandlingsplan och behandlingstid. Du som patient får se och godkänna en 3D-animering av den beräknade tandförflyttningen samt se förväntat resultat innan behandlingsstart.
  3. Skräddarsydda skenor tillverkas och lämnas ut efter ca 2 veckor.
  4. Korta och smärtfria kontroller sker med 4-8 veckors mellanrum för att säkerställa att tänderna flyttar sig enligt plan.
  5. Vid behandlingens slut tillverkas en stabliseringsskena som bärs nattetid för att bibehålla tändernas slutliga position.

Hos oss på Narkoskliniken arbetar tandläkare som är certifierade att behandla med Invisalign. Vill du veta mer om Invisalign och om metoden passar dig? Kontakta oss så berättar vi mer!