Leg. tandläkare Pia Lif-Bimer

tandläkare Pia Lif-Bimer

Tandläkarexamen vid Umeå universitet och legitimation 1989. Innan jag började arbeta på Narkoskliniken 2005 arbetade jag med sjukhustandvård på några sjukhus i Stockholm, senast på Huddinge sjukhus.

Jag jobbade också i många år även med akuttandvård på Akutmottagningen S:t Eriks sjukhus. På sjukhustandvården behandlade jag patienter som kräver ett speciellt kunnande och/eller omhändertagande såsom tandvårdsrädda, patienter inneliggande på sjukhus, patienter med cancer i munhålan, patienter med psykiska besvär och/eller drogmissbruk, förståndshandikappade och geriatriska patienter.

Sedan drygt 20 år har jag särskilt intresserat mig för människor som utsatts för tortyr och har sedan 1996 samarbetat och bedrivit forskning tillsammans med Röda korsets center för torterade flyktingar i Stockholm. Jag har även hållit föreläsningar och deltagit i symposier rörande mina arbeten.

Jag har kontinuerligt vidareutbildat mig inom de kliniska tandläkarområdena samt skaffat mig utbildning i lustgas och akupunktur. Jag har även gått orienterande utbildning i kognitiv psykoterapi, hypnos och transaktionsanalys.

På Narkoskliniken fortsätter jag att behandla de olika patientgrupper som jag tagit hand om inom sjukhustandvården men i huvudsak behandlar jag patienter som är tandvårdsrädda och kräver ett speciellt omhändertagande. Jag behandlar under narkos, lustgas och även tillsammans med vår psykolog.